Vandaag wil ik een recept met jullie delen wat ik deels van internet en deels uit mijn eigen fantasie heb gehaald. Het gaat hierbij om een rozen crème brûlee zoals te zien is op de onderstaande foto.
Het is een heerlijk zomers nagerecht! Als je niet zo'n fan bent van rozensmaak kan je deze natuurlijk ook altijd vervangen door iets anders, bij de toko zijn veel exotische smaken te vinden om deze franse klassieker een andere draai te geven! (wat dacht je van viooltjes of citroen crème brûlee?)
Voor dit heerlijke nagerecht heb je nodig:
- 1 vanillestokje / zakje vanille suiker
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 5 ei gelen
- 100 gram suiker
Het is een heerlijk zomers nagerecht! Als je niet zo'n fan bent van rozensmaak kan je deze natuurlijk ook altijd vervangen door iets anders, bij de toko zijn veel exotische smaken te vinden om deze franse klassieker een andere draai te geven! (wat dacht je van viooltjes of citroen crème brûlee?)
Voor dit heerlijke nagerecht heb je nodig:
- 1 vanillestokje / zakje vanille suiker
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 5 ei gelen
- 100 gram suiker
- rozen kleur en smaakstof ( ik heb het gekocht bij een toko in de buurt)
- Eventueel een granaatappel en gedroogde roosjes voor de opmaak.
Benodigdheden:
- 6 kleine Ramekins
- Garde/klopmixer
- Pan
- Kom
Benodigdheden:
- 6 kleine Ramekins
- Garde/klopmixer
- Pan
- Kom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 125°C
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
- Breng de melk, de slagroom, het vanillemerg/ vanillesuiker en een paar druppels kleur en smaakstof aan de kook
- Klop de eigelen samen met de suiker in een kom
- Schenk de hete room bij het eigeel-suiker mengsel en klop het door elkaar tot het mengsel wat dikker wordt
- Verdeel het mengsel over de oven schaaltjes
- Zet de schaaltjes ongeveer 45 minuten in de oven.
- ontpit ondertussen de granaatappel (pas op voor het sap! Je krijgt het niet gemakkelijk uit de kleren)
- Laat de schaaltjes afkoelen tot het mengsel helemaal gestold is
- Versier de afgekoelde rozen crème brûlee met de granaatappelpitjes en de gedroogde roosjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten