woensdag 2 september 2015

Creamy Carrotcake

Een primeur! Nog nooit eerder had ik een carrotcake ofwel worteltjestaart gebakken, maar wat ben ik fan! Je moet er wel een beetje werk voor verrichten maar dat is deze cake zeker waard! Heerlijk smeuiig en precies zoet genoeg. Hieronder vind je alle informatie die nodig is om deze heerlijke taart te maken.

Benodigdheden:
- 300 gram wortels
- 250 gram suiker
- 100 gram noten (hazelnoten/walnoten)
- 2 sinaasappels
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram gesmolten boter
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram poedersuiker
- 200 gram roomkaas
- bakvorm

How to:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de schil van beide sinaasappels en pers een van de vruchten uit. Kraak de noten en hak ze fijn (ik heb zowel hazelnoten als walnoten gebruikt). Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de sinaasappelrasp, het sap, de fijngehakte noten en de vloeibare boter samen in een kom met de suiker, de kaneel en de eieren. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het mengsel heen. Rasp daarna de wortels op een fijne rasp en voeg toe aan het mengsel. Schep het mengsel een paar keer om.
Vet een bakvorm in en giet het mengsel in de bakvorm, laat de carrotcake ongeveer een uur in de oven staan. Check na 50 minuten even door met een prikker te voelen, als de cake aan de prikker blijft plakken is de cake nog niet goed!. 
Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen (eventueel in de koelkast). Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker en voeg een beetje sinaasappelsap toe (uit de vrucht die je nog niet geperst had!).
Als de cake volledig is afgekoeld verdeel je het roommengsel over de bovenkant. Garneer de cake eventueel nog met wat noten, wat geraspte wortel en kaneel.
Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten