maandag 14 september 2015

Pitabroodje met falafel en salade

Een heerlijk licht hoofdgerecht; Pitabroodjes met falafel en salade. En nog gezond ook! Er zijn veel variaties mee mogelijk en daarom geef ik jullie twee sausjes-recepten, die je apart van rlkaar kunt gebruiken maar die ook samen heel lekker zijn! Lees verder voor het recept. 

Benodigdheden:
- Falafel balletjes (2 à 3 per pitabroodje)
- pitabroodjes (denk aan ongeveer 2 pp)
- ijsbergsla
- tomaten/snoeptomaatjes
- feta in olie
- yoghurt
- knoflook
- mayonaise
- avocado
- zout en peper
- olie (om de falafel in te bakken)

bereidingswijze:
- Ik begon met de sausjes, gewoon omdat het handig is om die alvast klaar te hebben. voor het yoghurt-knoflook sausje heb je yoghurt, mayonaise en 1 teentje knoflook nodig. de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen dat mee eet. hou daarom een verhouding van 2/3 yoghurt en 1/3 mayonaise aan.
Voor het avocado-sausje heb je de avocado en yoghurt nodig nodig. Ik had voor twee personen een halve avocado nodig. Met de verhoudingen moet je een beetje experimenteren. zodra er een gladde saus ontstaat is het goed. vergeet niet peper en zout toe te voegen voor de smaak.

- zet daarna de oven aan op 180° Celsius (of wat er dan ook op de verpakking van de pitabroodjes staat). snijdt de broodjes alvast open en leg ze voor ongeveer 4 minuten in de oven. zet de falafel ondertussen op het vuur (laag), ze hoeven niet heel lang te bakken. De salade maak je door de ijsbergsla in kleine reepjes te snijden, gesneden tomaat toe te voegen en wat feta met olie erbij te doen. hussel het goed door elkaar.

- als de pitabroodjes en de falafel klaar zijn kun je de broodjes gaan opmaken. Doe 2 à 3 balletjes samen met wat sla in een broodje. besprenkel het daarna met een van de twee sausjes (of allebei natuurlijk). voila!

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten