woensdag 3 juni 2015

Courgettesoep met crème fraîche en munt (4 personen)

Ik heb een heerlijke zomerse soep voor jullie: Courgettesoep met crème fraîche en munt! Je kan deze soep naar eigen inzicht de gewenste dikte geven door aardappels toe te voegen of juist weg te nemen. Ook kan je naast de soep verschillende lekkere gerechten serveren, denk bijvoorbeeld aan belegde broodjes uit de oven of een heerlijke salade.




 Voor deze soep heb je nodig:
- 3 courgettes (hangt natuurlijk een klein beetje af van de grootte)
- 1 groentebouillonblokje
- ongeveer 2 liter water
- 2 - 6 aardappels (hangt af van de gewenste dikte)
- Munt (gedroogd of vers)
- Crème fraîche (bekertje van 250 ml)
- Zout en peper
- Staafmixer
- Pan

 Breng 1 liter water met het bouillonblokje en de geschilde aardappels aan de kook. Snijdt de courgettes in blokjes en doe deze (met schil) bij de bouillon. Voeg genoeg water toe zodat alle courgettes onder water staan (dit zal ongeveer 1 liter zijn). Laat het een tijdje koken en prik af en toe met een vork in de courgettes om te kijken of ze al zacht genoeg zijn om met een staafmixer te pureren. Als dat het geval is pureer je de courgettes en aardappelen tot een gladde, egale soep. Voeg daarna wat munt, zout en peper toe aan de soep en laat nog even koken. Haal de pan van het vuur en schep de soep in vier kommen, voordat je de soep uit serveert schep je een eetlepel crème fraîche in het midden van de kom en garneer je het met wat munt.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten