Vorige week keek ik in de koelkast en vond ik daar nog een restje amaretto. Deze vondst was genoeg om mijn fantasie te prikkelen en iets te bedenken waarin ik deze amaretto kwijt kon. Toen bleek dat we genoeg in huis hadden om een cake te bakken en ik bananen zag liggen maakte ik meteen een keuze: Het werd banaan-amaretto-cake.
Voor deze cake heb je nodig:
- 1 banaan
- ongeveer 15 ml amaretto
- 200 gram suiker
- 180 gram bloem
- 30 gram boter
- 2 eieren
- cakevorm (ik heb een tulbandvorm gebruikt)
- staafmixer
- pannetje
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de banaan en doe daar de suiker, bloem, eieren en amaretto bij. Laat de boter smelten in een pannetje. Giet de gesmolten boter bij het cake-mengsel en roer alles goed door elkaar. Vet de cake-vorm in en giet het mengsel in de vorm. Zet de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten even, elke oven werkt immers anders!
Haal hem na 40 minuten uit de oven en laat het afkoelen. Serveer in plakjes met wat banaan.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten