donderdag 30 juli 2015

Griekse yoghurt met een sausje van banaan en avocado en chocolade

Om eerlijk te zijn had ik geen enkel idee of het recept dat ik in mijn hoofd had zou lukken of überhaupt te eten zou zijn. Gelukkig blijkt het van wel en zal ik het zeker vaker maken. Toen ik de halve avocado in mijn koelkast zag liggen wist ik meteen dat ik er iets mee moest doen, anders zou ik mijn avocado verspillen. Daarna viel mijn oog op de fruitschaal met bananen en uit mijn herinnering wist ik dat ik de avond ervoor een stukje chocolade had overgelaten. Nog nooit eerder had ik een link gelegd tussen avocado en banaan, maar het begon me te dagen dat het wel eens een prima combinatie zou kunnen zijn. Wat blijkt is dat als je een halve avocado en een banaan samen pureert je een lekker sausje krijgt waarbij de banaan sterk naar voren komt, maar iets minder zoet is. Daarbij krijgt het sausje door de avocado een prachtige pistache-groene kleur die heel mooi staat met het donkerbruine van de chocolade. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de smaak, maar de presentatie vind ik ook erg belangrijk! 




Benodigdheden:
- 1 Banaan
- 1/2 avocado
- Stukje chocolade
- Griekse Yoghurt
- Staafmixer
- Rasp/schaaf (ik gebruik zelf een kaasschaaf om chocolade krullen te maken!)

How to:
Super simpel! Pureer de banaan en de avocado samen met de staafmixer. Doe een beetje yoghurt in een bakje of glas naar keuze en giet het sausje er overheen. Pak daarna je (kaas)schaaf of rasp en de chocolade en maak mooie krullen bovenop het sausje. Voila!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten