zondag 2 augustus 2015

Broodje met brie, honing en walnoten uit de oven met blauwe bessen

Soms doe ik impulsaankopen in de supermarkt, en daarmee bedoel ik dan niet dat ik een bak ijs of een zak chips voor mezelf haal... Dat doet iedereen wel eens. Nee, met impulsaankopen bedoel ik iets anders, ik koop iets wat ik normaal gesproken eigenlijk nooit eet of zelfs iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Vandaag kwam ik plotseling blauwe bessen tegen (niet te verwarren met bosbessen!), ik heb deze al eerder gegeten en gezien, maar dat was al weer een  hele tijd geleden. Toen ik ze zag besloot ik ze mee te nemen, zonder eigenlijk te weten wat ik ermee zou gaan doen. Thuis besloot ik dat ze wel een heel lekker zouden kunnen zijn bij een gerecht dat ik toch al wilde maken; Een broodje met brie, honing en walnoten uit de oven. Hoe je het gerechtje maakt lees je hier beneden.

Benodigdheden:
- (donker) brood of broodjes voor in de oven
- brie
- (knijpfles) honing
- walnoten
- dille
- blauwe bessen

How to:
Beleg twee sneden brood (of het broodje) met plakjes brie. Pak de honing erbij en giet het over de brie heen. Persoonlijk vind ik het heel lekker om een vrij grote hoeveelheid honing te gebruiken, maar dat hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak. Kraak de walnoten en leg ze erover heen, als laatste sprenkel je wat dille over de broodjes. Stop de broodjes in de oven. Ik gebruik een heteluchtoven op 175 graden, maar dit maakt vrij weinig uit. Je moet de broodjes namelijk gewoon in de gaten houden tot de honing een klein beetje begint te karameliseren, dan haal je ze uit de oven. Strooi als laatste een paar blauwe bessen over het geheel heen en voila! Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten